Robuust

Robuust

Ruw en strak

De robuuste keuken kenmerkt zich door ruwe materialen en een strakke uitstraling. In deze keuken vind je veel stevige en grove materialen terug. Houd je van de industriële keukenstijl? Dan valt deze keuken ongetwijfeld bij jou in de smaak. De stoere, robuuste keuken mag gezien worden in jouw woning. Een goede balans van natuurlijke en moderne materialen maakt deze keukenstijl een populaire keuze. Wil je een opvallende, stoere keuken? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Onderstaand een aantal foto impressies van een robuuste keuken. Klik op een foto om een foto serie te zien van de betreffende keuken.

 

 

Robuust aanrechtblad

Wat maakt een keuken robuust?

Eenvoud. Een robuuste keuken herken je aan de eenvoud. Meubels, werkbladen en apparaten hebben strakke lijnen en weinig poespas. Deze eenvoud zorgt voor rust in de keuken. In een robuuste keuken kun je de drukke dag heerlijk achter je laten met een goed glas wijn aan het grote keukenblad.

Warmte. Authentieke materialen als graniet en hout geven de keuken zijn robuuste uitstraling. Deze degelijke materialen zorgen niet alleen voor een stoere en strakke aanblik, maar geven de keuken ook een warme aanblik door hun kleuren. In een robuuste, houten keuken creëer je eenvoudig een ontspannen en gezellige sfeer.

Ruimte. Robuuste keukens zijn ideaal voor keukens met een groot vloeroppervlak. Dit type keuken maakt zo efficiënt mogelijk gebruik van de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een groot werkblad met een ruwe stenen look. Dit type keuken mag zeker gezien worden! Door de ruime opzet kun je ook uitgebreid koken en is er genoeg plaats voor jouw gasten.

Industriële uitstraling


De robuuste keuken heeft een industriële uitstraling. Fabrieksmuren geven karakter aan de robuuste keuken. Roodbruine baksteenmuren creëren een authentieke, industriële sfeer. Beschikt jouw muur niet over grote baksteentegels? Kies dan bijvoorbeeld voor een behang met steenmotief. Industriële accessoires maken de robuuste keuken helemaal af. Een robuuste afzuigkap, een vrijstaand fornuis en een stoere koelkast zijn echte blikvangers in de robuuste keuken. Voor de ultieme finishing touch plaats je een oude bouwlamp boven de keukentafel om te genieten van de industriële sfeer.

Kleuren en materialen

Koper werd veel gebruikt in de industrie. Het is dan ook niet gek dat we dit materiaal veel terugzien in de robuuste keuken. Niet alleen zorgt koper voor een industriële uitstraling, het geeft ook een warme sfeer. Om de stoere materialen, zoals metaal en staal te contrasteren, zorgt koper voor de warme toevoeging. De robuuste keuken is verkrijgbaar in diverse kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn bruin, zwart, wit en grijs. Combineer de gekozen keukenkleur met de koperen, stalen en metalen details om de robuuste keuken meer pit te geven.