Landelijk

Landelijk

Gezellig en warm

Landelijke keukens maken van je keuken een gezellige ruimte die veel warmte uitstraalt. Zo zorgt alleen al het materiaal voor een warme sfeer. Denk maar eens aan houten keukens. Ook de gekaderde randen, robuuste grepen en vitrinekastjes kenmerken de landelijke keuken. Klik op een van de onderstaande foto’s om een impressie te zien van een landelijk keuken opzet.

Waar past een landelijke keuken?

Met een landelijke keuken heb je diverse mogelijkheden die in zowel een rustieke als moderne omgeving goed tot hun recht komen. In een landelijke woning met balkenplafonds en veel houten details past bijvoorbeeld een boerenkeuken goed met veel hout, een tegelachterwand en een groot fornuis. Maar ook in een moderne woonruimte zorgt een landelijke keuken voor veel sfeer. Denk hierbij aan keukenkasten van ruw, rustiek hout met grepen in landelijke stijl, maar zonder gekaderde randen. Ook de combinatie met een betonnen werkblad geeft je landelijke keuken een moderne touch. Houd je van een klassieke inrichting? Dan kun je kiezen voor een landelijke keuken met marmeren details, zoals een marmeren werkblad. Ook sierlijke handgrepen geven de keuken een klassieke look.

  Een van de kenmerken van een landelijke keuken is het fornuis. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kookplaat, maar een apart fornuis is vaak de blikvanger van de landelijke of boerenkeuken. Denk aan een apparaat in een andere kleur dan de keuken met een of meerdere ovens waar de stoofpot pruttelt voordat iedereen aan de lange tafel aanschuift.